ENGAGE ROTARY, CHANGE LIVES ROTARY INTERNATIONAL

Ročník 2016

Fotografie z akce

Letos se uskutečnil již 9. ročník dětského maratonu World Marathon Challenge. Dětského maratonu se opět zúčastnily školy z Pardubic a z Hradce Králové. V kategorii smíšených družstev s věkovou hranicí 13 let se u nás závodu účastnilo 6 základních škol. Spolupráce obou měst se letos posunula na další úroveň, kdy na královéhradeckém stadionu TJ Sokol společně závodily školy z obou měst.

Štafeta na maratonskou vzdálenost byla odstartována ve středu 5. října 2016 v 10 hodin.

Za Hradec Králové závodily ZŠ Sever, ZŠ Štefánikova a ZŠ Štefcova, za Pardubice letos vyběhly ZŠ Benešovo náměstí, ZŠ Bratranců Veverkových a ZŠ Prodloužená.

Dětský maraton letos odstartoval Martin Hosták za podpory náměstka primátora města Hradec Králové Jindřicha Vedlicha. Pardubický magistrát reprezentovala vedoucí odboru školství, kultury a sportu Ivana Liedermanová. Jako už tradičně v posledních letech se moderování ujal vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu královéhradeckého magistrátu Aleš Mokren.

Letos závodníky provázel chlad a později se přidal déšť, přesto se děti s počasím vyrovnaly dobře, o čemž svědčí i výsledné časy.

Rotary Club Hradec Králové tímto děkuje školám a jejich reprezentantům za účast. Zároveň děkuje i statutárním městům Hradec Králové a Pardubice za podporu při pořádání této akce a členům atletického oddílu TJ Sokol Hradec Králové za spolupráci na organizačním zajištění maratonu.

Výsledky celosvětového klání jsou zde:
http://www.competitioncentre.net/results?leagueCode=wmc

Škola Čas (hh:mm:ss) Město
ZŠ Benešovo náměstí 2:00:50 Pardubice
ZŠ Štefcova 2:06:31 Hradec Králové
ZŠ Sever 2:08:53 Hradec Králové
ZŠ Prodloužená 2:11:24 Pardubice
ZŠ Štefánikova 2:13:23 Hradec Králové
ZŠ Bratranců Veverkových 2:23:20 Pardubice

 

Facebook:
https://www.facebook.com/detskymaraton/

Video: